De Top-10 waarden van de Vlaming. Internationale Conferentie in Antwerpen van 13 tot 16 april

22 03 2010

Bond Zonder Naam is vijftig jaar jong. De organisatie werd ooit bekend omwille van zijn spreuken maar is vandaag een jonge & bruisende organisatie met ontzettend veel initiatieven. Bond Zonder Naam wil mensen in gesprek brengen rond waarden. Daarom werd in samenwerking met Richard Barrett een nationale waardepeiling opgezet. Meer dan 8000 vlamingen hebben die vragenlijst ondertussen ingevuld. En de resultaten geven een antwoord op o.a. deze drie vragen: welke 10 waarden vindt de Vlaming persoonlijk het belangrijkste? Welke 10 waarden herkent de Vlaming vandaag in de samenleving. En Welke 10 waarden vindt de Vlaming het belangrijkste voor de toekomst. De resultaten worden bekendgemaakt op donderdag 15 april in Antwerpen. Onmiddellijk gevolgd door een gesprek met alle partijvoorzitters van de Vlaamse politieke partijen. En de resultaten zijn interessant. Noemen mensen andere waarden als ze ouder worden? Noemen West-Vlamingen andere waarden dan Limburgers?  Een tip van de sluiter oplichten kan nog niet, maar de resultaten leveren veel gespreksstof op.  Ook in de pers zal er ruim aandacht worden besteed aan de bekendmaking van de resultaten.

Rond deze gebeurtenis heeft Bond zonder Naam een prachtige conferentie opgezet.
Het begint op dinsdag 13 april met de voorstelling  van het “World Book of Happiness”,  (www.theworldbookofhappiness.com) een prachtig project van Leo Bormans, hoofredacteur van Klasse, waarin hij aan wetenschappers over de gehele wereld de vraag heeft gesteld om op basis van het eigen onderzoek aan te geven wat geluk is.

Op woensdag 14 april gaan alle bijdragen over leren rond waarden: groeien naar een waardegedreven leergemeenschap. Een dag over waardegericht onderwijs met internationale experten.

Op donderdag 15 april staat de bekendmaking van de resultaten van de nationale waardepeiling centraal. Dan worden ook de 10 gemeenten voorgesteld waar gesprekken op het marktplein zullen worden gevoerd over waarden in het najaar van 2010

Luk Dewulf zal zowel op woensdag 14 april als donderdag 15 april een rol spelen in het programma.

Je kan je nog inschrijven voor deze mooie conferentie. Voor meer informatie zie http://www.bzn.be/Repository/ALIVE_conferentie/ALIVE_NL_programma.pdf

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: