Boek ‘Leiden naar Talent en Bezieling’ is klaar!

7 05 2010

Een nieuw boek is als een geboorte. Aan elk boek is gedurende een hele tijd met veel zorg aan gewerkt. Er is talent voor uitgedaagd. Er is bezieling in geblazen. En dan is het klaar voor een eigen leven. De auteurs laten het los in de wereld, in de hoop dat het vele anderen mag inspireren. Dat het doet nadenken. Dat mensen erover gaan praten. Dat het de kiem legt van nieuwe praktijken.

Een nieuw boek in de wereld zetten is dan ook een bijzonder moment. Een moment om vele mensen te laten kennismaken met deze nieuwe creatie. Een moment om het ook een beetje binnenstebuiten te keren. Om de waarde ervan te taxeren. En om te vieren. Net als elke geboorte in goed gezelschap gevierd hoort te worden.

Vandaag wordt in Antwerpen het boek ‘Leiden naar Talent en Bezieling. Energie van mensen verbinden tot teamkracht’ voorgesteld. De centrale boodschap van Leiden naar talent en bezieling is: ‘Focus op de sterkten van je medewerkers, en bouw op het werk aan relaties van hoge kwaliteit’. Het gevolg is dat bezielde medewerkers met passie investeren in hun talent. Dat werkt aanstekelijk in teams. Bezielde medewerkers in creatieve teams maken organisaties sterk en innovatief. Over hoe dat werkt en hoe jij dit kan doen werken, gaat dit boek.

Het boek is het resultaat van een leerproces van de 100 deelnemers aan het lerend netwerk ‘Talent en Bezieling’, dat onlangs werd bekroond tot ESF-ambassadeur. Luk Dewulf en Luc Verheijen speelden een rol bij de begeleiding van dit netwerk.

Leiden naar talent en bezieling is een inspiratiebron voor mensen die menen dat organisaties sterker worden als iedere medewerker zijn talent en persoonlijke bezieling in zijn werk kan leggen. Doorheen soms uitdagende inzichten en verhalen uit de praktijk van de deelnemers, ontdek je wat werkt en hoe jij talent en bezieling in jouw team of organisatie kan stimuleren. Je leert meer over Appreciative Inquiry. Je ontdekt wat werkt en hoe jij talent en bezieling in jouw team of organisatie kan stimuleren.  Een boek vol inzichten die inspireren, en praktijkverhalen die tonen hoe het kan.

Een boek is een vat vol doorworstelde inzichten, échte verhalen over praktijken die écht werken.  Een boek vertelt, maar je kan er niet tegen praten. Het leven van een boek staat ook niet stil, eens het op de markt is.  Mensen gaan ermee aan de slag, en auteurs nemen tal van initiatieven. Daarom krijgt dit boek een eigen community. Zodat we er met elkaar kunnen over communiceren.  Je vindt ‘m op Mindz. com.  Langs hier kom je erbij.

Over de auteurs
Griet Bouwen is ontwikkelaar van sociale innovatieprojecten bij Stebo.Ze behaalde het ‘Appreciative Inquiry Certivicat in Positive Business and Society Change’ bij de grondleggers van AI: Ron Fry en David Cooperrider. Griet leidt het netwerk Ontwikkelen vanuit talent en bezieling’. Ze werkt daarin samen met tal van bedrijven en sociale organisaties om een beter begrip te krijgen van talent en passie op de werkplek. Voor dit boek werkte ze samen met professor emeritus René Bouwen en professor Johan Hovelynck van KULeuven, met Luc Verheijen, adviseur bij Kessels & Smit en Cathy Camertijn, verantwoordelijke voor competentieontwikkeling bij Syntra-Vlaanderen. Ron Fry schreef het voorwoord.

Technische gegevens
Bouwen, G. Leiden naar talent en bezieling. energie van mensen verbinden tot teamkracht.
Een uitgave van LannooCampus, Leuven
170 pagina’s, gebonden
ISBN 9789020989410
Verkoopprijs in de boekhandel: 24,95 euro
NUR- code 808 | Leidinggeven, coachen
In de boekhandel vanaf mei 2010

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: