Over synchroniciteit, authenticiteit en talent

4 06 2010

Vandaag heb ik na zeven jaar voor de laatste keer een groep begeleid in de leergang opleidingskunde in Nederland. Vanaf september start een mooi en nieuw leertraject in Vlaanderen over effectieve leerinterventies.

Een mooie groep professionals stond twee dagen stil bij datgene wat echt werkt in advieswerk. De succesverhalen na een jaar lang ontwikkelen en leren als professional in het vak van leren en veranderen waren divers en toch zo verbonden vanuit hun essentie. Doen waar je goed in bent, authentiek handelen, leidt tot onverwachte interventies. Op het gevoel af. Anderen vinden het “lef hebben” of “durven”. De persoon zelf getuigt: “het ging vanzelf”, “ik deed gewoon wat ik dacht dat op dat ogenblik nodig was”;

Hoogtepunt van deze tweedaagse was de ontmoeting met Hans Vermaak, mede-auteur van Leon De Caluwe bij het boek “Leren Veranderen”. En nu ook auteur van het boek “plezier bij taaie vraagstukken”. Hans Vermaak geeft op een sublieme manier woorden aan wat écht werkt bij verandering. Een absolute aanrader voor professionals die het verschil willen maken.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: