Het Boek

 

IK KIES VOOR MIJN TALENT

Cover2Radicaal kiezen voor waar je goed in bent, is de weg naar zelfrealisatie en authenticiteit. Doen waar je goed in bent, is bijna een levensverzekering en een garantie op blijvende goesting voor werken en leren. Hoe kom ik het talent van mezelf, mijn kind, een leerling of mijn collega op het spoor? Mijn handleiding: waar ben ik goed in? Hoe haal jij het beste uit mij? Hoe ga ik om met zaken waar ik echt slecht in ben? Wat als ik er niet in slaag om waarderend te kijken naar anderen? Voor welke keuzes sta ik als ik wil kiezen voor waar ik goed in ben? Het verband tussen stress, burn-out en doen waar je goed in bent.

In Ik kies voor mijn talent gaat Luk Dewulf op zoek naar hoe de voorgeschiedenis van iemand heel sterk bepalend is voor zijn of haar ‘handleiding’. Hoe kan je focussen op je talent en hoe kan je omgaan met zwakke punten of met domeinen waarop je geen passie hebt zonder dat je ze hoeft te ontwikkelen? Op basis daarvan beschrijft de auteur hoe een bepaalde job, rol of context in samenhang met het benutten van talent tot succes dan wel tot stress en burn-out kan leiden. Luk Dewulf zoekt en vindt manieren waarop kinderen in hun opvoeding en op school aangesproken kunnen worden op hun uniek talent.
Het geheel wordt onderbouwd met recente inzichten uit de positieve psychologie en geïllustreerd met sprekende voorbeelden. De lezer kan bovendien zelf aan de slag met de concrete tools die het boek aanreikt.

 

Luk Dewulf is pedagoog en adviseur bij Kessels & Smit, The Learning Company. In zijn werk zoekt hij op alle mogelijke manieren naar hoe hij kracht kan losmaken en ontwikkelen in de begeleiding van individuen en organisaties. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in inzichten op het vlak van waarderend onderzoek, positieve psychologie en talentontwikkeling.

 

banner_button_externesite

Advertenties%d bloggers liken dit: