Vraag en Antwoord

Op deze pagina is het mogelijk berichten en reacties te posten die vragen en antwoorden mogelijk maken. Laat ons vooral uw reacties horen!

Advertenties

15 responses

2 03 2010
Roel

Dag Luk en Co,

In het trouwens lekkere boek, komt op blz 51 het woord passie voor de eerste keer naar voor ((‘geen’ passie). Op blz 133 verdiep je eventjes de verbinding met talentontwikkeling. Met het VOV doen we momenteel een LOL- zoektocht naar ‘passie als motor voor zelfsturing’. Wat denken jullie daarover? Waar zit dan onze motor? Bij de zelfsturing of bij de passie…? Of er ‘zjust’ tussenin?
Grtz,
Roel

3 03 2010
Luk Dewulf

Roel,

Kijk eens naar het interview in Klasse, daar leg ik de verbding tussen talent en passie.
Ook in het schema van Csiksentmihalhyi over flow zie je dat passie Ă©n talent samenkomen in Flow,

Mail me gerust als je nog vragen hebt

21 09 2010
Ann Biesemans

Beste Luk,

Twaalf jaar geleden stapte ik na tien jaar “vechten” uit het onderwijssystheem.
Waarschijnlijk omdat jouw werk nog niet geopenbaard was.

Er is dus nog hoop!

Hartelijke ondernemersgroeten,
Ann

4 10 2010
Luk Dewulf

Beste ann, neem eens een kijkje op http://www.positieve-revolutie.be. En als je zin hebt, ze je verhaal kort op mail en stuur het naar de revolutionairen. Wie weet nemen ze wel contact met je op 🙂

Bedankt alvast voor je reactie,

Luk Dewulf

30 09 2010
mario.haine

beste,

luisterde vandaag naar je talentverhaal en wou je dit toch even doorsturen

met vriendelijk groet,

Mario Haine

4 10 2010
Luk Dewulf

Best Mario,

Bedankt voor je reactie. Ga eens kijken naar http://www.positieve-revolutie.be, daar vind je dat filmpje ook. Leuk hé!

Vriendelijke groeten,

Luk Dewulf

29 11 2011
Els Verhaegen

Beste Luk

ik volgde met grote belangstelling de studiedag op KVLV. EĂ©n filmpje over angst waarin een meisje en een wolf te zien zijn, is me bijzonder bijgebleven. ik wil het graag tonen aan mijn puber-kinderen.. met faalangst. Waar kan ik het vinden? dankjewel alvast!!

29 11 2011
Luk Dewulf

Beste An,

Bedankt voor je reactie! Je kan het filmpje op youtube vinden via:

Veel succes met het tonen aan de kinderen!

Vriendelijke groeten,

Luk Dewulf

2 02 2012
Hilde Van den Bossche

Luk,
In november volgde ik een nascholing in Brussel over differentiĂ«ring. Jij kwam daar met jouw verhaal. Hoewel het de 3de x is dat ik het hoor, blijft het me boeien omdat het zo’n indringende boodschap is. Je toonde ons daar een slide met een soort talentenkijkwijzer (ik meen me te herinneren dat het een verwerking was van Marcus Buckingham). Ik heb geprobeerd er wat van te noteren maar het ging te snel. Ik ben nu natuurlijk wanhopig op zoek hiernaar maar kan het nergens in jouw boeken vinden. Is er een mogelijkheid om dat te bekomen ? Ik zou het graag in mijn school gebruiken !

29 02 2012
Roel Van Puyvelde

Dag Luk,

Ik gaf gisteren de workshop “Loopbaanbegeleiding” op de Agra-dag. We hebben ook kort gepraat vlak voor jouw lezing + workshop. Ik zou graag het filmpje van Niels Albert gebruiken in een project, maar vind het nergens. Zou je mij de link willen bezorgen? Alvast bedankt!

Ik vind je indeling in talenten overigens heel bruikbaar en zal je boeken daarom graag online aankopen. Gisteren was de stand helaas al weg op het moment dat ik er tijd voor had, anders had ik het zeker meteen gekocht.

Hartelijke groet

Roel

12 12 2012
Lut Verheyen

Dag Luk,
Kom jij ook spreken voor vakorganisaties onderwijzers? hoeveel moet dat dan kosten? Ik ben wel overtuigd van je visie.
Lut Verheyen
lut.verheyen@pandora.be

29 12 2012
Gerard

Dag Luk,
Uitermate interessant. Zojuist de Toolbox over/voor kinderen besteld bij Bol.com.
Ik wist op negenjarige leeftijd al wat ik wilde worden. Helaas met een grote omweg op mijn twintigste pas aan begonnen en op mijn dertigste beroepsmatig pas mee aan de slag gegaan.
Mijn vraag: Hoe belangrijk is het dat kinderen/tieners rondkijken binnen bedrijven om ideeen en inspiratie op te doen? In Nederland zijn dergelijk bezoeken steeds moeilijker te organiseren zowel vanwege praktische problemen als veiligheidsregels binnen bedrijven.
info@gerarddeboer.nl

15 03 2013
Joindry

Dag Luk,

Ik was gisteren aanwezig op de voorstelling in Oostkamp. Mag ik vragen hoe je intelligentie kadert in jouw beeld rond opvoeding en begeleiding?
Héél specifiek dan, ik herkende mezelf héél sterk in het karakter van de Nieuwfreak. Ik denk wel dat dit sterk gelinkt is aan mijn hoogbegaafdheid.
Echter ben ik ook hooggevoelig. De combo van wat jij beschrijft als Nieuwfreak en hoogsensitiviteit vond mijn huidige werkgever “niet passend in de bedrijfscultuur”. Mijn ontslag tot gevolg, hoewel ik mijn job steeds goed heb uitgevoerd.
Kan je advies geven of verwijzen naar waar ik op zou moeten letten bij mijn zoektocht naar een nieuwe job?
Ik had persoonlijk veel geinvesteerd in deze job maar begon me toch redelijk snel te vervelen, waardoor mijn werkgever ook geen moeite meer deed.

1 04 2013
Evelien

Beste Luk,

Ik heb onlangs je boek in uitgelezen, en allereerst mijn complimenten hiervoor! Erg interessant, en veel passages waar ik in de loop van de tijd zeker naar zal teruggrijpen.
Nu ben ik zelf niet alleen met mijn eigen talentontwikkeling bezig, maar ook met coaching, en ik vroeg me af of je tips hebt voor aanvullende literatuur (of websites, of contacten) over het ‘waarderend coachen’. Dit wordt een aantal keer vermeld, onder andere op p.72, en ik zou me hier ook graag verder in verdiepen.

11 03 2015
Bart Boydens

Dag Luk,

Dankjewel voor je werk, heb zowel van de presentatie vorig jaar als het boek genoten. Heb je een tabel die een verband legt tussen een talent en secundaire talenten die er mogelijk onder- of achter liggen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: